skip to Main Content

Bekijk het menu  

Ogen tekortkomen. Bij het Stadhuismuseum wisselen de tentoonstellingen elkaar af. Kijk hier voor het actuele overzicht.

logo-stadhuismuseum
/// FOTOWEDSTRIJD ///

bij tentoonstelling Overlevingsdrang – Theo Voorzaat en de wereld

VAN 21 SEPTEMBER T/M 4 NOVEMBER 2018

Het Stadhuismuseum Zierikzee daagt fotografen uit de Zierikzeese locaties van schilder Theo Voorzaat op een interessante manier te vangen in een hedendaagse foto van die plek. Deelnemers maken kans dat het werk geëxposeerd wordt in het Stadhuismuseum. Een vakjury, waar Theo Voorzaat deel van uit maakt, kiest daarnaast drie winnaars. Zij mogen een fotoworkshop volgen.

Tentoonstelling Overlevingsdrang – Theo Voorzaat en de wereld
Tot en met 4 november is de tentoonstelling ‘Overlevingsdrang – Theo Voorzaat en de wereld’ te zien in het Stadhuismuseum. Het internationale werk van Voorzaat (Rotterdam, 2 maart 1938) wordt ondergebracht in de stroming van het Magisch Realisme. Van de ruim 60 werken zijn er 14 geschilderd op locaties in Zierikzee. Deelnemers aan de fotowedstrijd kunnen zich laten inspireren en kiezen uiteindelijk één locatie die zij met behulp van een fototoestel op eigentijdse of eigenzinnige wijze vastleggen. Meer informatie over de tentoonstelling Overlevingsdrang – Theo Voorzaat en de wereld vindt u hier.

Wilt u meedoen?
Deelnemers kunnen zich inschrijven bij de balie van het Stadhuismuseum Zierikzee. Na inschrijving krijgt u een gratis catalogus van de tentoonstelling ‘Overlevingsdrang – Theo Voorzaat en de wereld’ en een plattegrond waarop u kunt zien welke 14 locaties in Zierikzee  Theo Voorzaat geschilderd heeft.

Deelnemers drukken hun foto af op fotopapier met het formaat A4 en leveren deze uiterlijk 10 augustus 2018 in bij het Stadhuismuseum, Meelstraat 4-6 in Zierikzee. U krijgt op dat moment twee gratis toegangskaarten zodat u de fototentoonstelling kunt bezoeken. De jury zal uw foto beoordelen. Indien de foto tentoongesteld wordt, zal deze worden ingelijst.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen, er zijn geen leeftijdsgrenzen. De geselecteerde werken worden van 21 september tot en met 4 november tentoongesteld in het Stadhuismuseum Zierikzee.

 

Schermafbeelding 2018 04 25 Om 13.03.38
Schermafbeelding 2018-04-25 om 13.03.38

Fotowedstrijd
van 21 september tot en met 4 november 2018

Uw beeld aan de muur in het museum?

Waar vindt u ons?
Stadhuismuseum Zierikzee
Meelstraat 6-8, Zierikzee
T: (0111) 454 464
stuur een e-mail
Back To Top