skip to Main Content

Beiaardconcert

Zaterdag 14 april speelt beiaard Janno den Engelsman van 15.00 tot 16.00 uur werk van componisten uit de Gouden Eeuw op het carillon van het Stadhuismuseum. In de entreehal is het optreden live te volgen via een webcam. Bij mooi weer is het terras van het Museumcafé geopend. Janno geeft dit concert ter ere van de tentoonstelling Zeeuwse Meesters uit de Gouden Eeuw die vanaf zondag te bekijken is in het Stadhuismuseum Zierikzee.

Er wordt muziek gespeeld van de volgende Zeeuwse componisten Johan Snep, Jan Pieterszoon Sweelinck, Pieter Bustijn, Servaas de Koning en Nicolas Vallet. Johan Snep was werkzaam als componist en organist in Zierikzee. Hij schreef onder meer drie sonates a viole de gambe et basse continue. Ze werden in het jaar 1700 door de vooraanstaande Amsterdamse drukker Estienne Roger gepubliceerd en werden opgedragen aan de Zierikzeese burgemeester Nicolaas Cau.

Amsterdam, het economische en culturele centrum van de Republiek in de 17de eeuw, bood een aantrekkelijk werkklimaat voor musici als Jan Pieterszoon Sweelinck, Nicolaas Vallet en Servaas de Koninck. De organist en beiaardier Pieter Bustijn werkte in Middelburg en publiceerde zijn IX Suites pour le clavessin eveneens bij Estienne Roger.

Back To Top