skip to Main Content

Beiaardconcerten Stadhuistoren Zierikzee 2017

Voor: Alle leeftijden
Wanneer: Zaterdag 8 juli
Tijd: 14:30 – 15:30 uur
Aanmelden: N.v.t.
Prijs per persoon: Gratis

Op de mooie binnenplaats van het Stadhuismuseum is een verstilde luisterplek ingericht waar de toehoorder, met zicht op de klokkentoren, kan luisteren naar het beiaardconcert. Deze activiteit is gratis toegankelijk. Op 8 juli bespeelt Liesbeth Janssens (1971) het carillon. Zij is stadsbeiaardier van Antwerpen en Lommel. Ook geeft ze pianoles aan kleuters en doceert ze regelmatig aan het DKO. Ze trad op in tal van beiaardsteden in binnen- en buitenland gedurende meer dan 20 jaar en werd laureate van verschillende beiaardwedstrijden. Ze zal muziek van Mozart ten gehore brengen. Het programma werd samengesteld n.a.v. de week van Mozart op KLARA tijdens de laatste week van 2016. Liesbeth raakte doordrongen van de geniale eenvoud, energie en expressiviteit die als een rode draad door zijn werk heen loopt. Pas als je een groot deel van zijn composities hebt gehoord, begrijp je zijn persoonlijke handtekening, zijn grapjes, zijn karakter en zijn liefde voor muziek. Bovendien maakt de combinatie van virtuositeit en bekendheid van zijn werk een ideale match voor de beiaard.

Er volgen nog meer concerten:
22 juli: Janno den Engelsman, stadsbeiaardier van Zierikzee  en Bianca Jonkers, dwarsfluit spelen muziek van Zeeuwse Componisten

5 augustus:  Wim Ruitenbeek, beiaardier van het “glazen carillon” in  Vleuten.

19 augustus: Poppentheater Irene Laros  uit Oud Vossemeer en stadsbeiaardier van Zierikzee Janno den Engelsman spelen “Het verhaal van Zierikzee”.  Hierbij verbeelden ze verschillende belangrijke periodes van de stad Zierikzee. Thema’s: de bloei, torenhoge ambities en rampspoed (letterlijk, de val), watersnood en het stoppen van het water. Ze laveren tussen optimisme, schrik en spanning en spelen met de geestdrift die ook ooit de bloei heeft geïnitieerd alsmede de Babylonische ambitie om tot in de hemel de reiken (de dikke toren) en het eeuwenoude gevecht tegen het water. Er is figuurtheater (onder begeleiding van de beiaard) met tussen de aktes door carillon solo/thema.

Back To Top