skip to Main Content

Beiaardconcerten Zierikzee

Voor: Alle leeftijden
Wanneer: Zaterdag 5 augustus
Tijd: 14:30 – 15:15 uur
Aanmelden: Niet van toepassing
Prijs per persoon: Gratis

 

Deze zomer zijn er weer beiaardconcerten in Zierikzee. Op het carillon in de mooie toren van het Stadhuismuseum Zierikzee spelen verschillende beiaardiers. De binnenplaats van het Stadhuismuseum is een een verstilde luisterplek, met zicht op de klokkentoren. Deze ruimte is gratis toegankelijk.

Programma
5 augustus:  Wim Ruitenbeek, beiaardier van het bijzondere “glazen carillon” in  Vleuten speelt een lichtvoetig zomers programma met muziek van Ramses Shaffy, Andrea Bocelli en Boudewijn de Groot. Maar ook klassiek met Albinoni en met swingende Jazz.

19 augustus: Poppentheater Irene Laros  uit Oud Vossemeer en stadsbeiaardier van Zierikzee Janno den Engelsman spelen ‘Het verhaal van Zierikzee’.  Hierbij verbeelden ze verschillende belangrijke periodes van de stad Zierikzee. Thema’s: de bloei, torenhoge ambities en rampspoed (letterlijk, de val), watersnood en het stoppen van het water. Ze laveren tussen optimisme, schrik en spanning en spelen met de geestdrift die ook ooit de bloei heeft geïnitieerd alsmede de Babylonische ambitie om tot in de hemel de reiken (de dikke toren) en het eeuwenoude gevecht tegen het water. Er is figuurtheater (onder begeleiding van de beiaard) met tussen de aktes door carillon solo/thema.

Back To Top