Beiaarddag, Bonte Stoet en Beiaard Jukebox

Tijd: Verschillende tijden, zie hieronder
Aanmelden: Niet van toepassing
Prijs per persoon: Gratis

Op zaterdagmiddag 19 mei is het Beiaarddag 2018 bij het Stadhuismuseum Zierikzee. Stadsbeiaardier Janno den Engelsman geeft een bijzonder concert op de beiaard van het Stadhuismuseum Zierikzee. Samen met kostuumontwerper Ward Warmoeskerken presenteert hij die dag de voorstelling ‘De Bonte Stoet van de Beiaardier’. Zodra de klokken van de beiaard klinken, komt een wonderlijke stoet tot leven in de Meelstraat en bij het Stadhuismuseum. Maar er is meer. Wat te denken van de Beiaard Jukebox?

De Stichting Zierikzeese Carillons (SZC) organiseert al een aantal jaren op de zaterdag voor Pinksteren een Beiaarddag met bijzondere activiteiten rondom de beiaard van het Stadhuismuseum. Dit jaar is de samenwerking gezocht met kostuumontwerper Ward Warmoeskerken. Als ontwerper van kleding en kostuums vertelt Ward Warmoeskerken in zijn modevoorstellingen steeds een ander verhaal. Zaterdag 19 mei is dat het verhaal van de marionetten van de beiaardier, die door de klanken van de klokken tot leven komen, alsof het een enorm speeldoosje betreft. De beiaard zal bespeeld worden door Janno den Engelsman en Meike Warmoeskerken.

De kostuums die voor deze voorstelling gemaakt zijn, ademen de sfeer uit van de Gouden Eeuw. Daarmee verwijst de ontwerper naar de expositie ‘Zeeuwse Meesters uit de Gouden Eeuw’ die momenteel in het Stadhuismuseum te zien is. Enkele kostuums zijn direct geïnspireerd door twee schilderijen uit deze tentoonstelling. Daarnaast zijn in de verschillende ontwerpen verwijzingen te zien naar de Zeeuwse streekdrachten.

De muziek die tijdens de voorstelling klinkt, verwijst naar de bonte verzameling poppen die te zien zijn in de Bonte Stoet. Zo zullen onder andere Jan Klaassen en Katrijn, Pierot en Pinokkio ten tonele verschijnen. De beiaard zal bespeeld worden door Janno den Engelsman en Meike Warmoeskerken.

11.00-12.00 uur: Beiaard Jukebox
Altijd al eens een favoriet nummer willen op het carillon van het Stadhuismuseum? Dien dan je verzoeknummer in! Aan de hand van de playlist bij de SZC-stand naast de ingang van het Stadhuismuseum. De beiaardier die hoog in de toren zit speelt jouw nummer en heel Zierikzee kan meegenieten. Weer eens wat anders dan een verzoekje bij de DJ indienen.

14.00  tot 14.30 uur en van 15.30 tot 16.00 uur: Bonte Stoet, Modetheater, Carillon & Meet en Greet
In de Meelstraat voor het Stadhuismuseum Zierikzee start de voorstelling ‘De Bonte Stoet van de Beiaardier’. Laat u meevoeren in dit enorme speeldoosje en volg de verteller naar de binnenplaats van het Stadhuismuseum.