Boekpresentatie De tien van Renesse – Ellen De Vriend

Wanneer: Donderdag 19 april
Tijd: 15:00 – 16:30 uur
Aanmelden: Bij Boekhandel de Vries: info@boekhandeldevries.nl
Prijs per persoon: € 5,00 (inclusief een drankje)

Donderdag 19 april wordt ‘De tien van Renesse’, het nieuwe boek van Ellen De Vriend, gepresenteerd in het Stadhuismuseum Zierikzee. Deze presentatie organiseert het museum samen met Boekhandel de Vries in Zierikzee.

Het ophangen van de ‘Tien van Renesse’ op 10 december 1944 is een van de ergste oorlogsmisdaden van de Duitsers in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nog jaarlijks worden de ‘Tien van Renesse’ herdacht. Dit dramatische oorlogsverhaal moet verteld worden. Ellen De Vriend reconstrueert gebeurtenissen aan de hand van getuigenverhoren, archiefstukken en gesprekken met nabestaanden en betrokkenen. Dr. Huib Uil, de stadsarchivaris van Zierikzee, zal een inleiding houden over deze tragedie. Daarna wordt Ellen De Vriend geïnterviewd door Anne de Jager, eigenaar van Boekhandel de Vries. Na afloop kunt u het boek laten signeren door de schrijfster.

Kaarten kunt aanvragen bij Boekhandel de Vries via het e-mailadres info@boekhandeldevries.nl of per telefoon 0111-412674. U kunt ook even binnenkopen bij Boekhandel de Vries, Havenplein 14 in Zierikzee. We hopen op uw komst!