skip to Main Content

Exclusief: Tour des Monuments

In samenwerking met het Stadhuismuseum Zierikzee organiseert Muziek Monumentaal tijdens Open Monumentendag een speciale monumentale en muzikale ontdekkingstocht naar en in drie bijzondere Zierikzeese monumenten. Twee daarvan zijn alleen op deze dag toegankelijk voor deelnemers aan deze ‘tour’. Exclusief dus! Daarom vooraf aanmelden via de balie van het Stadhuismuseum.

Op 9 september kunnen de deelnemers vanaf 12.00 uur hun deelnemersbewijs ophalen bij het Stadhuismuseum. Van daaruit vertrekken de groepen naar:

  • ‘De Aveling’, stadspaleis aan de Oude Haven bij de Noord Havenpoort. Grootste woonhuis in Zierikzee. In de serre treedt op het duo ‘Amuse-Oreille’: klassieke muziek, fijnzinnig tokkelspel, emotie en expressie door Martine Sikkenk (diverse mandolines) en Nelleke ter Berg (gitaar en theorbe).
  • ’s Landskamer’, vroegere zetel van het Waterschap Schouwen-Duiveland, nu notariskantoor. Sfeervol monumentenpand met stadstuin. Bij goed weer buiten en anders in de vroegere vergaderzaal (’s Landskamer’) een optreden van ‘Saffron Sun’, een enthousiaste groep ras muzikanten. ‘Wereldmuziek’ in de ware zin van het woord!
  • ‘Burger Weeshuis’, fraai en authentiek monumentenpand met prachtige (beelden) tuin. In een speciale zaal/kamer wordt opgetreden door het duo ‘Merel Merula’ bestaande uit Serena Jansen (zang) en Regina Albanez (theorbe en barokgitaar). Zij brengen een gevarieerd programma van (Barok)muziek uit de 17e eeuw en volksliederen.
Back To Top