skip to Main Content

Feest van Herkenning Zeeuws Weerzien

Samen herinneringen ophalen in Stadhuismuseum Zierikzee

Weet u het nog? Die kruidenierszaak om de hoek? Je kocht er soda en Sunlight zeep, tabak en eau de cologne, koffie en bonen. Betalen deed je nog met guldens, of je liet het opschrijven in een boekje. Op dinsdag 29 oktober kunt u deze en andere herinneringen ophalen in het Stadhuismuseum Zierikzee. U bent welkom vanaf 14.30 uur.

Verhalen

Het samen delen van verhalen over vroeger geeft positieve energie. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien organiseert daarom, in samenwerking met Zeeuwse musea en Stichting Feest van Herkenning, bijeenkomsten waarbij het delen van herinneringen centraal staat.

Op dinsdagmiddag 29 oktober is het Stadhuismuseum Zierikzee gastlocatie. Iedereen die graag herinneringen ophaalt, is van harte welkom bij deze gezellige bijeenkomst. Vrijwilligers presenteren een koffer vol voorwerpen uit het verleden en gaan hierover met u in gesprek bij een kopje koffie of thee. Weet u nog waar de voorwerpen voor werden gebruikt? Wij horen uw verhalen graag. Zo houden we niet alleen de herinnering aan ons mooie Zeeuwse erfgoed levend, maar hebben ook een luisterend oor voor elkaar.

Gratis toegang

De bijeenkomst is gratis toegankelijk, inclusief een bezoek aan het museum. Het programma is met name geschikt voor oudere personen. U mag gerust een kennis of familielid meenemen. Locatie: Stadhuismuseum Zierikzee (Meelstraat 8). Het museum is toegankelijk voor minder validen. De bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur.

Aanmelden

U kunt zich rechtstreeks bij het museum opgeven via info@stadhuismuseum.nl of bel met 0111-454464 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur). Voor deze bijeenkomst geldt een maximumaantal deelnemers van 15 personen. Uw aanmelding wordt op volgorde van binnenkomst behandeld.

Back To Top