Laatste weekend! Cristóbal de Mondragón

Nog tot en met 22 november te bezichtigen!
Cristóbal de Mondragón (1514-1596), de goede Spanjaard uit de Opstand

In de tentoonstelling zijn diverse bekende en minder bekende objecten te zien die illustratief zijn voor het verhaal van Cristóbal de Mondragón en Schouwen-Duiveland. Met hulp van Raymond Fagel heeft het Stadhuismuseum voor de expositie een bijzonder indrukwekkend bruikleen uit Spanje weten te verwerven: een laat 16de-eeuws, manshoog portret van de krijgsman, geschilderd door de Antwerpse schilder Abraham de Rycke. Een ander belangrijk bruikleen voor de expositie is het ceremonieel harnas van Mondragón uit de collectie van het Kunsthistorisches Museum Wien, bestaande uit een borststuk, een kraag en een helm. Tevens worden er tal van originele documenten, prenten en realia getoond waaronder noodmunten uit de tijd van het beleg.