Lezing Zeeland in de IJzertijd

Wanneer: Vrijdag 13 oktober
Tijd: 19:30 – 22:00 uur
Aanmelden: Via info@stadhuismuseum.nl
Prijs per persoon: € 3,50 (exclusief bezoek museum)

Lange tijd was er maar weinig bekend over hoe de mensen in Zeeland leefden tijdens de IJzertijd. Rond de jaren negentig waren er wel veel vondsten, maar slechts weinig echte sporen. Recente onderzoeken in Grijpskerke, Oostkapelle en Serooskerke (Walcheren) hebben de kennis flink vergroot. Archeoloog Robert van Dierendonck (SCEZ) zal tijdens deze lezing alles vertellen over de Zeeuwen van toen! Deze lezing is de eerste uit een serie van drie. Op 3 november geeft Robert van Dierendonck een lezing over Zeeland in de Romeinse tijd en op 17 november geeft archeoloog Pieter Jan Deckers een lezing over Zeeland in de Middeleeuwen. De gehele reeks is tegen een gereduceerd tarief van € 7,50 te bezoeken.

Deze lezing vindt plaats in het kader van de Nationale Archeologiedagen 2017. Op 13, 14 en 15 oktober zijn er op verschillende plaatsen allerlei activiteiten. Kijk voor meer info op https://www.archeologiedagen.nl.