Lezing Zeeland in de Vroege Middeleeuwen

Wanneer: Vrijdag 17 november
Tijd: 19:30 – 22:00 uur
Aanmelden: Via info@stadhuismuseum.nl
Prijs per persoon: € 3,50 (exclusief bezoek museum)

Altijd al meer willen weten over archeologie in Zeeland? Samen met de Heemkundige Vereniging Stad en Lande organiseert het Stadhuismuseum Zierikzee in oktober en november een lezingencyclus over dit onderwerp.

Op 17 november is de derde en laatste lezing. Archeoloog Pieterjan Deckers (Vrije Universiteit Brussel) vertelt over de bewoningsgeschiedenis van Zeeland in de Vroege Middeleeuwen. Hij gaat in op de uitkomsten van nieuw onderzoek naar de Karolingische handels- en havenplaats Walichrum en plaatst deze in het bredere kader van de kennis over het Noordzeegebied. Alvast meer weten over Walichrum? Kijk dan op http://www.zeeuwseankers.nl/nl-NL/verhaal/1100/vroegmiddeleeuwse-kolonisten-in-serooskerke.

De gehele reeks van drie voordrachten is tegen een gereduceerd tarief van € 7,50 te bezoeken. Dit gereduceerde ticket is alleen voorafgaand aan de eerste lezing van 13 oktober te koop.

Deze lezing vindt plaats in de Grote zaal van het Burger Weeshuis aan de Poststraat 45 in Zierikzee. Er is plaats voor maximaal  40 personen.