Maand van de Geschiedenis Schouwen-Duiveland 5 oktober 2019

5 oktober Brood op de plank!

10:00-10:50 Rondleiding ‘Schatten en verrassingen’ depots Gemeentearchief door Stadshistoricus Huib Uil
Locatie: Ingang Gemeentearchief, Laan van Sint Hilaire 2, Zierikzee. Gratis

11:00-11:50 Stadswandeling ‘Plekken van plezier’ o.l.v. gids van het VVV
Start: Stadhuismuseum, Meelstraat 6-8, Zierikzee. Gratis
Aanmelden voor 27 september: gemeentearchief@schouwen-duiveland.nl

11:00-12:00 Lezing ‘Eten in het archief. Kleine culinaire geschiedenissen door de Archiefkok’ door Maartje van de Kamp, historicus en archivaris en werkzaam bij het Nationaal Archief en de Universiteit Leiden. Ze staat het allerliefst in de keuken, waar ze oude recepten, die ze opduikt in verschillende Nederlandse archieven, weer tot leven brengt.
Locatie: Stadhuismuseum, Meelstraat 6-8, Zierikzee. Gratis
Aanmelden voor 27 september: gemeentearchief@schouwen-duiveland.nl

13:00-13:50 Rondleiding ‘Schatten en verrassingen’ depots Gemeentearchief door Stadshistoricus Huib Uil.
Locatie: Ingang Gemeentearchief, Laan van Sint Hilaire 2, Zierikzee. Gratis

14:00-14:50 Stadswandeling ‘Plekken van plezier’ o.l.v. gids van het VVV
Start: Stadhuismuseum, Meelstraat 6-8, Zierikzee. Gratis
Aanmelden voor 27 september: gemeentearchief@schouwen-duiveland.nl

Permanent vanaf 5 oktober: Tentoonstelling ‘Brood op de Plank’ over bakkers m/v en bakkerijen in Schouwen-Duiveland in het Archievenkabinet van het Stadhuismuseum.

14:00-20:00 ‘The Hundred-Foot Journey’ (2014, Verenigde Staten/Frankrijk/India), met in de hoofdrollen met Manish Dayal, Charlotte Le Bon en Helen Mirren. Hassan Kadam is een culinair genie. De Kadam familie, onder leiding van Papa, is uit haar geboorteland India gezet en heeft zicht gevestigd in het schilderachtige dorpje Saint-Antonin-Noble-Val in het zuiden van Frankrijk. Hier openen ze het Indiase restaurant Maison Mumbai. Maar wanneer de kille eigenaresse van Le Saule Pleureur, een klassiek Frans restaurant met een Michelin-ster, er lucht van krijgt begint ze actief te protesteren.
Locatie: Fizi Kerkhof 3, Zierikzee   Zie voor kaarten de website