skip to Main Content

MuseumJeugdUniverstiteit

Voor: Kinderen van 8 tot 12
Wanneer: Zondag 23 september
Tijd: 13:30 – 14:30 uur
Aanmelden: via www.museumjeugduniversiteit.nl
Prijs per persoon: € 20,- (toegang tot 4 colleges)

 

Het Stadhuismuseum Zierikzee organiseert als eerste museum in Zeeland samen met de MuseumJeugdUniversiteit colleges voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar. Schrijf je nu in en haal je MJU-diploma! Je kunt vandaag het volgende college volgen:

Zondag 23 september – Hoorcollege: Zien we alles met onze ogen?
We hebben twee ogen om mee te kijken. Maar zien we ook alles? Nee dus! Jammer, want door beter te kijken, ga je ook meer zien. Da’s heel handig bij je volgende museumbezoek. Maar ook bij al het andere waar je je ogen bij nodig hebt. Bij dit college leren we beter uit onze doppen te kijken samen met prof. dr. Jos van den Broek.


Welke colleges zijn er nog meer te volgen bij het Stadhuismuseum?

21 oktober 2018 om 13:30 uur – Hoorcollege: Hoe sterk zijn onze dijken?
Hoewel Nederlanders goed zijn in dijken maken, kan er altijd een doorbreken. Voor je het weet staat een hele woonwijk onder water. Of een stad. Of een deel van de provincie. Maar hoe zorg je ervoor dat er geen dijken doorbreken? Daar weet ingenieur Wouter Zomer alles van. Hij heeft dijken expres laten doorbreken om te zien wat er dan gebeurt. Jij ziet ook wat er dan gebeurt!

18 november 2018 om 13:30 uur – Werkcollege: Hoe lees je kaart zonder google maps?
Tegenwoordig zoek je alle plaatsen op met google maps. Hoe ging dat dan zonder internet. In 1540 of in 1673? Hoe vonden mensen hun weg op Schouwen. Of Duiveland? Kaarten werden nog met de hand getekend. Of geschilderd. Het Stadhuismuseum heeft hele bijzondere kaarten. Dr. Frans Beekman is historisch geograaf en weet veel van cartografie. Hij vertelt er niet alleen over maar je gaat ook zelf opdrachten maken met oude kaarten.

16 december 2018 om 13:30 uur – Hoorcollege: Is duiken naar een scheepswrak spannend?
Op de bodem van Nederlandse wateren liggen veel gezonken schepen. Soms spreken die tot de verbeelding, zoals het schip dat net is gevonden en voor 14 miljard euro aan schatten aan boord heeft. Maar dichter bij huis zijn ook schepen vergaan. Zoals de Roompot in de Oosterschelde. Alice Overmeer is onderwaterarcheoloog en duikt naar gezonken schepen. Zij weet veel over de Roompot. Maar haalt zij ook schatten omhoog?

Meer weten over de MuseumJeugdUniversiteit? Kijk dan op https://museumjeugduniversiteit.nl.

Back To Top