skip to Main Content

Open archievendag Schouwen-Duiveland

Voor: Iedereen
Wanneer: Zaterdag 22 oktober 2016
Tijd: 09:30 tot 15:30 uur
Aanmelden: N.v.t.
Prijs per persoon: Gratis entree

 

Het Gemeentearchief zet op 22 oktober van 9.30 tot 15.30 uur haar deuren wijd open voor iedereen die eens een kijkje wil nemen in ons archief. Er zijn twee lezingen over het thema ‘Grenzen’:

Twan van Dodewaard (Universiteit van Leiden) spreekt om 10.30 uur over de geschiedenis van Zierikzee en de Hanze. Geïnteresseerden kunnen na afloop wandelen naar het Stadhuismuseum voor de opening van een nieuw Archievenkabinet over ‘Handel’.

Adviseur streektalen Veronique De Tier (Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland) houdt om 13.00 uur een lezing over Dialectgrenzen. Aansluitend vindt de bekendmaking van de uitslag plaats van de verkiezing van het ‘Het Mooiste Schouwen-Duivelandse Dialectwoord’. Radio Omroep Schouwen-Duiveland is hierbij aanwezig en zendt alles vanaf 13.00 uur live vanuit het gemeentehuis uit.

Wat kunt u nog meer verwachten?

  • Op 22 oktober kunt u ook de normaal niet toegankelijke archiefbewaarplaats bezoeken, waar alle archieven veilig zijn opgeslagen. Hier kunt u een aantal bijzondere aanwinsten bekijken die het gemeentearchief het afgelopen jaar verwierf.
  • In de studiezaal is een kleine tentoonstelling ingericht van archiefstukken over het thema ‘Grenzen’, waaronder enkele zeer oude stukken uit de 14e eeuw.
  • Voor het gemeentearchief is de hulp van vrijwilligers onmisbaar. Zij helpen ons om allerlei soorten archiefstukken en afbeeldingen via de computer doorzoekbaar te maken. Enkelen van hen zijn die dag achter hun computer aan het werk en vertellen graag over wat zij doen en wat zij daarbij allemaal tegenkomen.

Gemeentearchief Schouwen-Duiveland
Laan van St. Hilaire 2
4301 SH  Zierikzee

< terug naar overzicht

Back To Top