Live radio-uitzending, workshop poëzie en opening Tekenen van liefde

Wanneer: Zaterdag 21 oktober
Tijd: Diverse tijden, ziet tekst
Aanmelden: Niet van toepassing
Prijs per persoon: Normale entreeprijs, deelname activiteiten gratis

Al eeuwenlang tonen wij onze liefde. Tegenwoordig via vriendenboekjes of op facebook. Vroeger via poesiealbums en portretten. In de digitale tentoonstelling Tekenen van liefde tonen het Gemeentearchief Schouwen-Duiveland en het Stadhuismuseum Zierikzee diverse uitingen van ons liefdesgeluk. Laat je inspireren!

Vanuit de trouwzaal in het Stadhuismuseum zendt Radio Schouwen-Duiveland van 12.00-14.00 uur een radio-uitzending uit over geluk, liefde en poezië . Op deze toepasselijke plek wordt live een radio-programma gemaakt. Poëziekamer Schouwen-Duiveland en verschillende andere gasten schuiven aan en een klavecimbel zorgt voor de muzikale omlijsting. Altijd al eens willen zien hoe radio gemaakt wordt? Kom langs!

Na de radio-uizending kun je om 14.00 uur aanschuiven bij de workshop poëzie van docent creatief schrijven, dichter en schrijfster Ester van Meurs. Door te kijken en te associëren wordt de deelnemer begeleid bij het schrijven van poëzie of poëtisch proza. Het uitgangspunt hierbij zijn de werken van de Zeeuwse Kunstkring uit de tentoonstelling ‘Stad, land en water’. Opgeven is niet nodig. De workshop duurt ongeveer 1,5 uur.