Rondwandeling Struikelstenen

Wanneer: Elke tweede woensdag van de maand
Tijd: 11:30 uur
Aanmelden: Aan de balie van het Stadhuismuseum
Prijs per persoon: € 7,50 (inclusief boekje)

Op 24 maart 1942 werden alle Joodse inwoners van Schouwen-Duiveland weggevoerd. Op een enkeling na heeft geen van hen de Tweede Wereldoorlog overleefd. Om deze mensen te herinneren, te herdenken en nooit te vergeten, werden in 2017 op Schouwen-Duiveland 23 struikelstenen (oftewel Stolpersteine) geplaatst. Het zijn kleine keien van 10 x 10 x 10 centimeter, bedekt met een bronskleurig metalen plaatje. Elke steen vermeldt de naam, het geboortejaar en de plaats en datum van overlijden. De verhalen achter deze stenen worden verteld in de rondwandeling met gids die het Stadhuismuseum samen met de werkgroep Schouwen-Duiveland van de stichting Struikelstenen Zeeland organiseert. De wandeling voert langs de 22 struikelstenen in Zierikzee.

Bij voldoende belangstelling (minimaal vier deelnemers) start bij het museum elke tweede woensdag van de maand om 11.30 uur een rondwandeling. Aanmelden kan tot een uur voordat de wandeling start. Rondleidingen zijn op aanvraag ook te boeken in het Duits of voor een groep. Neem daarvoor contact op met het Stadhuismuseum Zierikzee.

Deelnemers ontvangen per gezelschap een boekje met daarin alle adressen en verhalen. Het boekje is ook los te koop bij het Stadhuismuseum en kost € 5,-.