Bekijk het menu

Ogen tekortkomen. Bij het Stadhuismuseum wisselen de tentoonstellingen elkaar af. Kijk hier voor het actuele overzicht.

/// KIJK IN/ONDER DE KAP! ///
NU TE ZIEN T/M 26 APRIL 2020

Winter op Zolder

Kijk in/onder de kap!

Elk jaar organiseert het Stadhuismuseum in Zierikzee in de wintermaanden een tentoonstelling op de hoogste verdieping onder de monumentale kap van het gebouw. Deze winter staat deze 16de eeuwse houten kap zelf in het middelpunt.

Het voormalige stadhuis in de Meelstraat is sinds 2012 in zijn geheel in gebruik als museum voor de collectie van de gemeente Schouwen-Duiveland. En in feite kun je dit historische gebouw, ook gemeentelijk eigendom, zien als het grootste object binnen de gemeentelijke collectie. De kap is daarvan een van de meest spectaculaire onderdelen. De kapconstructie is een knap staaltje vakmanschap, bezoekers staan vaak met achterovergebogen hoofd naar de prachtige samenstelling van binten, spanten en gordingen te kijken.

Deze winter kun je plaatsnemen in een met lucht gevulde relaxstoel met een warme plaid. Zo kun je in alle rust en zonder nekpijn naar de constructie kijken. Met behulp van het informatieblad ontdek je hoe de grootse constructie ooit gebouwd is. Ook lees je hoe de enorme ruimte door de eeuwen heen gebruikt is.

Kortom, een heerlijk ontspannen moment als afsluiting van je bezoek aan het Stadhuismuseum.

Kom voor het complete verhaal naar het Stadhuismuseum Zierikzee. Kijk voor de openingstijden, toegangsprijzen en andere activiteiten op www.stadhuismuseum.nl.

KIJK IN/ONDER DE KAP!
van 12 december tot en met 26 april 2020