Ga naar hoofdinhoud

volg ons op:  

Bekijk het menu  

Ogen tekortkomen. Bij het Stadhuismuseum wisselen de tentoonstellingen elkaar af. Kijk hier voor het actuele overzicht.

/// KUNSTWERK 'VERTE' ///
TE ZIEN IN HET MUSEUMCAFÉ VAN 18 OKTOBER T/M JANUARI 2017

Vanaf 18 oktober 2016 hangt op de achterwand van het museumcafé van het Stadhuismuseum Zierikzee het kunstwerk ‘Verte’ van Bea van Golen. De vier fotopanelen verbeelden de vier uitgangen van het eiland Schouwen-Duiveland: Oosterscheldekering, Grevelingendam, Zeelandbrug en Brouwersdam.

Het kunstwerk ‘Verte’ kenmerkt zich door het afwijkende formaat (20 x 220 cm) en het unieke perspectief. Iedereen herkent een landschap als een rechthoekige vorm, die wordt doorsneden door een horizontale lijn. Hoe smal kun je gaan zonder dat te verliezen? Met deze vraag is kunstenares Bea van Golen aan de slag gegaan en dit levert de hoge panelen met de horizon precies in het midden op. Het landschap, de vier uitgangen van het eiland Schouwen-Duiveland, komen zo juist sterk naar voren.

Het kunstwerk ‘Verte’ is gemaakt door Bea van Golen, een kunstenares uit Rotterdam. Bea schrijft over zichzelf: “Ik ben een analytische beschouwer met een brein dat het best werkt in een open, creatief proces. Tegelijk ben ik pragmatisch en operationeel. Mijn uitdaging is verbinden op inhoudelijke doelen en op samenwerking van personen uit mijn netwerk. Mijn dagen vul ik graag met vernieuwing zoeken, schrijven en organiseren. Samenwerking waarbij 1 + 1 = 3 motiveert me. Vooral de wens me steeds persoonlijk te ontwikkelen drijft me. Als kunstenaar kijk ik vooral naar natuurlijke elementen zoals verwering in de gebouwde omgeving. Ik speel met dieptewerking en zoek verrassende standpunten om zo in mijn fotografische werk een magische wereld te tonen. In zeefdruk zoek ik een gelaagdheid in beelden die je de spanning laat ervaren tussen groeien en bouwen.”

Website:  www.beavangolen.nl.

Back To Top