Ga naar hoofdinhoud

volg ons op:  

Bekijk het menu  

Ogen tekortkomen. Bij het Stadhuismuseum wisselen de tentoonstellingen elkaar af. Kijk hier voor het actuele overzicht.

/// Wolter aan de wand ///
H.J. WOLTER (1873-1952) SCHILDERT ZEELAND

Vanaf donderdag 15 december is in het Stadhuismuseum Zierikzee de tentoonstelling Wolter aan de wand – H.J. Wolter (1873-1952) schildert Zeeland te bezichtigen. Een tentoonstelling met schilderijen over Middelburg, Veere, Tholen en Zierikzee.

H.J. Wolter schildert in eerste instantie realistisch, in overeenstemming met het academisch schilderonderwijs aan het eind van de 19de eeuw. Vanaf 1905 ontwikkelt hij geleidelijk aan een geheel eigen stijl. Hij is vooral gefascineerd door het zo natuurlijk mogelijk schilderen van licht en kleur. H.J. Wolter schildert bij voorkeur en plein-air, in de buitenlucht, om direct de sfeer van het moment vast te leggen.

Tijdens bezoeken aan Zeeland laat hij zich inspireren door rustieke locaties in Middelburg, Tholen, Veere en Zierikzee. Deze werken zullen tijdens deze expositie onder de aandacht gebracht worden.

Crowdfunding

Tijdens deze tentoonstelling zal er de mogelijkheid zijn om een stukje bij te dragen aan een Zierikzees werk van H.J. Wolter. Het werk toont het leven in Zierikzee aan het begin van de 20ste eeuw. Middels een ‘puzzel’-actie probeert het museum 1000 stukjes te verkopen en daarmee een groot deel van het aankoopbedrag te verzamelen. Kijk in de museumshop hoe u kunt bijdragen!

Burgshe Schoole

In de Burghse Schoole worden tijdens de kerstvakantie schoolplaten getoond, waarvoor H.J. Wolter de schilderijen heeft gemaakt. De schoolplaten zijn uitgegeven door firma P. Noordhoff. De werken zijn te bekijken van 27 t/m 30 december en 3 t/m 7 januari tussen 13:00 – 16:00 uur.

Lezing

In het kader van deze tentoonstelling komt op 19 februari 2017 Ad Beenhakker naar het museum  voor een lezing over zijn onlangs verschenen boek Naar Zeeland! Kijk bij activiteiten voor meer informatie.

Back To Top