Ga naar hoofdinhoud

volg ons op:  

Bekijk het menu  

Ogen tekortkomen. Bij het Stadhuismuseum wisselen de tentoonstellingen elkaar af. Kijk hier voor het actuele overzicht.

/// BINNENKORT IN HET STADHUISMUSEUM ///

VANAF 24 december 2020 t/m 14 november 2021

Portretten door Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw

Het Stadhuismuseum Zierikzee organiseert voor de derde expositie in de reeks van Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw. De eerste keer (2018/2019) betrof een inleidend overzicht van werk van meester-schilders actief in Zeeland in de zeventiende eeuw, dat was samengesteld op basis van de particuliere Goedaert Collectie. De tweede expositie (2019/2020) bevatte werk van één van de Zeeuwse meesters uit genoemde periode, nl. Franchoys Ryckhals (1609-1647). De derde tentoonstelling (2020/2021) zal ingaan op de portretten geschilderd door de Zeeuwse meester-schilders uit de Gouden Eeuw.

De expositie Portretten door Zeeuwse meesters uit de Gouden Eeuw toont werk van de belangrijkste portrettisten in Zeeland in de zeventiende eeuw, afkomstig uit de depots van het Mauritshuis Den Haag, het Scheepvaartmuseum Amsterdam, het Maritiem Museum Rotterdam, het Zeeuws Museum Middelburg, het MuZEEum Vlissingen, het Koninklijk Zeeuws Genootschap Middelburg, de Koninklijke Verzamelingen en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Amersfoort, uit de collecties van handelaren uit binnen- en buitenland en uit die van tal van particulieren. Tevens zullen voor de eerste keer binnen dit kader ook werken uit de gemeentelijke collectie van Schouwen-Duiveland, beheerd door het Stadhuismuseum Zierikzee, te zien zijn.

De tentoonstelling is te bezichtigen in het Stadhuismuseum Zierikzee van 24 december 2020 tot en met 14 november 2021.

Het bij de tentoonstelling door WBooks uitgegeven gelijknamige boek telt 112 pagina’s en toont ruim 120 afbeeldingen. Het is verkrijgbaar in de boekhandel in heel Nederland en Vlaanderen en in de shop van het Stadhuismuseum Zierikzee. Prijs € 14,95, ISBN 978 94 625 8410 5

Back To Top