Ga naar hoofdinhoud

Zaterdag 16 september bespelen Bianca Jonkers, Bart Henning en Janno den Engelsman het carillon

Bianca Jonkers studeerde tot 2006 klassiek dwarsfluit bij Jo Hage aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts). Vervolgens studeerde ze schoolmuziek aan hetzelfde conservatorium. Naast klassieke muziek haalt Bianca plezier uit het spelen van verschillende stijlen zoals Latijns- Amerikaans muziek , Arabische, Balkan en filmmuziek. Bijzondere instrumenten combinaties, met klankleuren experimenteren zoals met de alt- en da bas-dwarsfluit is typerend voor haar. Met verschillende pia-nisten en gitaristen heeft ze een gevarieerd repertoire gespeeld, speelde in verschillende orkesten maar ook in kleine ensembles, samen met koren , in musicals, opera’s operettes en als solist . Bianca heeft een lespraktijk waar ze veel voldoening uit haalt en waar ze haar leerlingen graag laat samenspelen. 

Bart Henning Bergen op Zoom 1970 groeide op als zoon van een muzikale vader met een passie voor Zuid-Amerikaanse muziek. Geïnspireerd door zijn vader leg-de Bart zich vanaf jonge leeftijd toe op het bespelen van typische Latijns-Amerikaanse volksinstrumenten met in het bijzonder de Paraguayaanse harp. Op 16-jarige leeftijd werd Bart uitgenodigd voor een optreden met de Nederlandse harpist Robert de Korver. Sindsdien speelt hij in verschillende ensembles in Nederland en België met onder meer leden van Los Paraguayos en Digno Garcia die in de jaren vijftig bekendheid kregen. 

Janno den Engelsman studeerde orgel, klavecimbel en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium. In 2006 werd hem voor zijn muzikale werkzaamheden de Sakko Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren toege-kend. Na het behalen van het Master-diploma in 2007 aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort, volgde hij aanvullende beiaardcur-sussen bij Geert D’hollander. Van 2009 tot 2013 was hij bestuurslid van de Nederlandse Klokken-spel Vereniging. Hij concerteerde o.m. in de Verenigde Staten en in diverse Europese landen. Janno den Engelsman is organist-titularis van de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Hij is stadsbei-aardier van Zierikzee, Middelburg, Bergen op Zoom, en beiaardier in Halsteren. 

Zij spelen de volgende nummers:

Latijns-Amerikaanse sferen 

1. Tango’s en songs (beiaard)
Tango El Choclo A.G.Villoldo
Desafinado Jobim
Tango Argentina E.Donato 

2. Zuid-Amerikaans
Cascada (harp solo) D Carcia
Zitoun Cueca (harp-fluit) O. Ombredane
Sentimento Oculto (gitaar-fluit) Pixinghuina

3. Tango’s en songs (beiaard)
The peanut vendor Gilbert/Simons
Tango I. Albeniz
Frenesi A.Dominquez 

4. Drie Catalaanse liederen (beiaard) Miguel Llobet
Canco del Lladre bewerking
Lo Rossignol
L’heureu riera 

5. Zuid Amerikaans
La Partida (harp-fluit) C. Bonnet
Que sera de ti (harp- fluit) D. Otriz
Perfidia (harp- fluit) A.Dominiguez 

 

 

Back To Top