Ga naar hoofdinhoud

Zaterdag 21 oktober zal gast beiaardier Iryna Riabchun het carillon bespelen.

Iryna Riabchun

Iryna Riabchun (Kiev, Oekraïne) volgde pianolessen aan de staatsmuziekschool, en studeerde piano en musicologie aan de National Academy of Music van Oekraïne, waar ze ook een doctoraat Kunstwetenschappen behaalde.
2013 -2014 studeerde ze beiaard, klavecimbel en orgel aan de Universiteit van Sint-Petersburg. Vanaf 2014 studeerde Iryna aan de Koninklijke Beiaard-school “Jef Denyn” in Mechelen (België). Iryna heeft pianoconcerten gegeven in Oekraïne, Rusland, Polen, Griekenland, Indonesië en ze was een vast jurylid van de Paris Competition of Pianists “Resonances” (2013-2020).
Ze is werkzaam als universitair hoofddocent kunstwetenschappen en is directeur van de Kyiv Children’s Academy of Arts. Iryna is de eerste en tot nu toe enige beiaardier in Oekraïne die afstudeerde aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn.
Het onderwerp van haar afstudeerscriptie was “Klokken in de Oekraïense geschiedenis en cultuur”. Ze is een actieve promotor van beiaardkunst in Oekraïne en andere landen. Iryna Riabchun speelde solobeiaardconcerten in meerdere Europese landen.
Ze is een van de oprichters van het Oekraïense Internationale Hoshiv Beiaardfestival.
Ze soleerde als beiaard met het Oekraïens Staats Orkest, het Orkest van het Ivano Frankivsk Opera Theater en het Oekraïens Classic-Premier Orkest.

Muziek uit Oekraïne

composities van Iryna Riabchun

1. Phantasy “Anna Kyiv Rheine” (2017)

2. Prelude “The Shot” («») in memoriam to Vasyl Slipak (2016)

3. Prelude “Parc Monceau” (2016)

4. Variations upon the Ukrainian song “Whose hors is there” (2021)

5.“Two walls” (2023)

6.“Springtime song” (2023)

7.“The dry tears” (2023)

8.“Verleih uns Frieden”

9.“The Prayer for Saint Katherine”

10. La Paloma de la Paz » (2022)

11. Amoroso (2023)

 

Back To Top