Ga naar hoofdinhoud

Zierikzee- Het Stadhuismuseum Zierikzee organiseert in samenwerking met Vereniging Stad en Lande van Schouwen-Duiveland drie lezingen in de maanden mei en juni 2022.

Dinsdag 17 mei lezing door prof. dr. Jan Bank, emeritus-hoogleraar vaderlandse geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Samen met Doeko Bosscher, emeritus-hoogleraar eigentijdse geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, schreef hij Omringd door water. De geschiedenis van de 25 Nederlandse eilanden (2021). Jan Bank noemt zijn voordracht: Schouwen-Duiveland; een kleurrijke parel in de Zeeuwse geschiedenis

Tijdstip
Alle drie de lezingen worden gehouden in het Stadhuismuseum Zierikzee, Meelstraat 8, 4301 EC Zierikzee en starten met een inloop van 19:30-20:00 u. Na afloop van de voordrachten is er gelegenheid tot een nazit met de spreker in het café van het Stadhuismuseum.

Kosten
De kosten bedragen € 7,50 per persoon per lezing inclusief koffie/thee met Zierikzeese mop bij inloop en een drankje (glas wijn, bier of fris) na afloop.
Bij afname van toegangsbewijzen voor alle drie de voordrachten tegelijk geldt een prijs van € 20,00.

Reserveren
Reserveren van een plaats in de Schepen- of trouwzaal van het Stadhuismuseum Zierikzee kan uitsluitend via info@stadhuismuseum.nl onder opgave van datum lezing(en), aantal personen en telefoonnummer. Voor verkoop van toegangsbewijzen op de avond zelf geldt ‘zolang de voorraad strekt’.

Tweede lezing 31 mei door dr. Wout Troost
Zijn voordracht zal gaan over de oude Hollandse Waterlinie.

Derde lezing 14 juni door dr. Huib Uil
Zijn voordracht zal gaan over Zierikzee en Schouwen-Duiveland tijdens het Rampjaar 1672.

Back To Top