skip to Main Content

volg ons op:  

Bekijk het menu  

Ogen tekortkomen. Bij het Stadhuismuseum wisselen de tentoonstellingen elkaar af. Kijk hier voor het actuele overzicht.

/// AANWINSTEN 2019 ///
TE ZIEN T/M 07 JUNI 2020

In 2020 is het alweer de vierde keer dat het Gemeentearchief Schouwen-Duiveland en het Stadhuismuseum Zierikzee samen een presentatie organiseren waarin een selectie van de aanwinsten voor de historische collectie van de gemeente Schouwen-Duiveland in het afgelopen jaar centraal staat.
De gezamenlijke presentatie komt voort uit het feit dat het beheer van de historische collectie van de gemeente Schouwen-Duiveland aan deze twee instellingen is toevertrouwd.
Alles wat met betrekking tot Schouwen-Duiveland op papier is vastgelegd wordt beheerd, behouden, beschikbaar gesteld én toegankelijk gemaakt door het Gemeentearchief Schouwen-Duiveland. Daartoe behoren tevens foto’s, films en dia’s en in toenemende mate ook digitale informatie. Het Stadhuismuseum Zierikzee voert dezelfde taken uit voor ruim 8.000 overige objecten behorende tot de collectie Schouwen-Duiveland.

Aanwinsten 2019 toont een selectie van de aanwinsten uit het afgelopen jaar.

Bij deze presentatie is een boekje met achtergrondverhalen verschenen, dat bij de balie van het Stadhuismuseum te verkrijgen is à € 6,95

Aanwinsten 2019
tot en met 07 juni 2020

de Aanwinsten tot de collectie van de Gemeente Schouwen-Duiveland

Waar vindt u ons?
Stadhuismuseum Zierikzee
Meelstraat 6-8, Zierikzee
T: (0111) 454 464
stuur een e-mail
Back To Top