Ga naar hoofdinhoud

volg ons op:  

Bekijk het menu  

Ogen tekortkomen. Bij het Stadhuismuseum wisselen de tentoonstellingen elkaar af. Kijk hier voor het actuele overzicht.

/// FOTOWEDSTRIJD ///

bij tentoonstelling Overlevingsdrang – Theo Voorzaat en de wereld

Ruim 25 fotografen hebben de uitdaging van Stadhuismuseum Zierikzee aanvaard om de Zierikzeese locaties van schilder Theo Voorzaat op een interessante manier te vangen in een hedendaagse foto van die plek. De deelnemende fotografen hebben kans dat het werk geëxposeerd wordt in het Stadhuismuseum. Een vakjury, waar Theo Voorzaat deel van uit maakt, heeft drie winnaars gekozen. Zij mogen een fotoworkshop volgen.

Tentoonstelling Overlevingsdrang – Theo Voorzaat en de wereld
Tot en met 4 november is de tentoonstelling ‘Overlevingsdrang – Theo Voorzaat en de wereld’ te zien in het Stadhuismuseum. Het internationale werk van Voorzaat (Rotterdam, 2 maart 1938) wordt ondergebracht in de stroming van het Magisch Realisme. Van de ruim 60 werken zijn er 14 geschilderd op locaties in Zierikzee. Deelnemers aan de fotowedstrijd kunnen zich laten inspireren en kiezen uiteindelijk één locatie die zij met behulp van een fototoestel op eigentijdse of eigenzinnige wijze vastleggen. Meer informatie over de tentoonstelling Overlevingsdrang – Theo Voorzaat en de wereld vindt u hier.

De deelnemers
Deelnemers hebben hun afgedrukte foto’s in mogen leveren bij het Stadhuismuseum. De vakjury heeft haar zware taak volbracht en bepaald wie de winnaars zijn en welke foto’s ingelijst in de tentoonstelling komen te hangen. Helaas moeten we u nog even in spanning af laten wachten. Dit kunnen we wel verklappen:

Deze unieke collectie foto’s is uw bezoek zeker waard! Zeker in combinatie met de Theo Voorzaat tentoonstelling die ook nog tot 4 november te bezichtigen is.

De geselecteerde werken, inclusief de drie winnaars, worden van 21 september tot en met 4 november tentoongesteld in het Stadhuismuseum Zierikzee.

Vertrek uit Zierikzee, Theo Voorzaat
Vertrek uit Zierikzee, Theo Voorzaat
Theo Voorzaak magisch-realisme kunstwerkje
Vertrek uit Zierikzee, Theo VoorzaatTheo Voorzaak magisch-realisme kunstwerkje
Back To Top