skip to Main Content

volg ons op:  

Bekijk het menu  

Ogen tekortkomen. Bij het Stadhuismuseum wisselen de tentoonstellingen elkaar af. Kijk hier voor het actuele overzicht.

/// KEES DE KORT | IKONEN ///
17 DECEMBER T/M 20 juni 2021

Kees de Kort | Ikonen
Christelijke feestdagen in beeld

Het werk van kunstenaar Kees de Kort (1934) is bekend en geliefd.
Generaties kinderen groeiden op met door hem geïllustreerde Bijbels. De kracht en eenvoud van zijn kleurrijke tekeningen maken dat de essentie van het verhaal direct bij de kijker overkomt.
De Kort schildert geen plaatjes bij het Bijbelverhaal, hij schildert het verhaal. Ook ikonen zijn niet bedoeld als illustraties, maar gemaakt volgens richtlijnendie al eeuwen in de ikoontraditie worden gehanteerd.
Kees de Kort stelde zijn eigen vorm en werkwijze vast en maakte met zijn werk ‘ikonen van deze tijd’. In de tentoonstelling KEES DE KORT | IKONEN -een productie van het Bijbels Museum i.s.m. het Ikonenmuseum Kampen- brengen zijn hedendaagse tekeningen, samen met traditionele ikonen, belangrijke verhalen uit het christendom tot leven. Door de beide vormen naast elkaar te plaatsen worden overeenkomsten en verschillen zichtbaar.

Het Bijbels Museum wil voor deze tijd relevante verhalen delen met een zo groot mogelijk publiek in de vorm van tentoonstellingen en andere activiteiten, alleen of samen met andere organisaties op verschillende plekken in het land.
De tentoonstellingen hebben altijd met zingeving te maken, een relatie met een bijbelverhaal of een bijbels thema. Vaak raken ze aan het gedachtengoed van meerdere religies tegelijk. Het Bijbels Museum wil de bezoeker in het hart raken, zachtmoedig confronteren, inspireren en bemoedigen.
www.bijbelsmuseum.nl

Het Ikonenmuseum presenteert een unieke collectie ikonen op een prachtige historische plek in het monumentale centrum van de oude Hanzestad Kampen.
www.ikonenmuseumkampen.nl

Stadhuismuseum Zierikzee is gevestigd in de oude binnenstad van Zierikzee en vertelt op verrassende, innovatieve wijze het verhaal van deze prachtige stad en haar omgeving. Wisseltentoonstellingen en topstukken uit de collectie brengen het verleden tot leven. Curiosa, scheepsmodellen, oude kaarten, bodemvondsten, zilverwerk en schilderijen laten zien hoe de oude havenstad zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld.
www.stadhuismuseum.nl

Back To Top