skip to Main Content

volg ons op:  

Bekijk het menu  

Ogen tekortkomen. Bij het Stadhuismuseum wisselen de tentoonstellingen elkaar af. Kijk hier voor het actuele overzicht.

/// MASTODONT OP ZOLDER ///

65 jaar Kor en Bot

VAN 15 SEPTEMBER 2015 TOT EN MET 8 NOVEMBER 2015

Met Mastodont op Zolder – 65 jaar Kor en Bot presenteerde het Stadhuismuseum in samenwerking met Naturalis Biodiversity Center te Leiden, een selectie van 65 jaar aan vondsten uit de Oosterschelde.

Het Genootschap Kor en Bot organiseert sinds 1950 jaarlijks een fossielenvistocht. Deze tocht is in het leven geroepen nadat er bij toeval fossielen werden opgevist door mosselvisser Benjamin Schot en zijn twee zonen Jaap en Wim. Na onderzoek in Leiden bleek het te gaan om fossielen van meer dan 1,4 miljoen jaar oud. Naast beenderen van de bekende wolharige Mammoet, werden er ook stukken gevonden van zijn kleinere zusje; de Mastodont. Nergens anders in Nederland zijn er op één plek zoveel stukken van dit bijzondere dier gevonden.

Loop met het gelijknamige boek door het museum of bekijk op het touchscreen welke objecten door voormalig conservator Peter Priester en journaliste Betty Blikman zijn uitgekozen. De objecten variëren van schilderijen en maquettes, tot een kies van een mastodont. Samen vormen ze een bijzonder verhaal over de rijke geschiedenis van Zierikzee en Schouwen-Duiveland.

Het boek De kajak van Zierik en andere verhalen is een uitgave van de Stichting Vrienden van het Stadhuismuseum en is te koop in het Stadhuismuseum en bij boekhandel De Vries in Zierikzee.

bron

bron

Mastodont op Zolder
van 15 september 2015 tot en met 8 november 2015

Een selectie van 65 jaar aan vondsten uit de Oosterschelde

Waar vindt u ons?
Stadhuismuseum Zierikzee
Meelstraat 6-8, Zierikzee
T: (0111) 454 464
stuur een e-mail
Back To Top