Ga naar hoofdinhoud

Bekijk het menu  

Ogen tekortkomen. Bij het Stadhuismuseum wisselen de tentoonstellingen elkaar af. Kijk hier voor het actuele overzicht.

/// naar buiten met BREETVELT ///

Ter gelegenheid van zijn 125ste geboortedag presenteert het Stadhuismuseum Zierikzee een selectie uit het werk van Gerrit Henderik Breetvelt (1896-1982). Wandel mee en ontdek Zierikzee en omgeving door zijn ogen.

Gerrit Henderik Breetvelt is naast hoofd van de Openbare Lagere School in Zierikzee een begenadigd en fanatiek amateurkunstschilder. Zijn passie voor schilderen en aquarelleren krijgt vorm tijdens een opleiding tot tekenleraar aan de Kunstacademie in Rotterdam.

Van 1920 tot zijn dood in 1982 woont en werkt Breetvelt in Zierikzee. Hij is bekend als organisator en inspirator van allerlei maatschappelijke en culturele activiteiten. Zo herinnert de naar hem vernoemde speeltuin aan zijn inspanningen in 1968 om de speellocatie, die eerst in de binnenstad is gesitueerd, te behouden en te verplaatsen naar de wijk Malta.

Veel bewoners van Schouwen-Duiveland hebben ‘een Breetvelt’ in huis. Aangeschaft ter gelegenheid van hun huwelijk of gekregen bij een of andere speciale gebeurtenis. Breetvelt zelf schenkt regelmatig een schilderij uit waardering of als dank voor bewezen diensten.

Online catalogus

Het Stadhuismuseum Zierikzee inventariseert het werk van Gerrit Henderik Breetvelt met als doel een digitaal overzicht van zijn oeuvre te krijgen. Deze online catalogus is nog lang niet compleet. Hebt u aanvullingen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Klik hier voor de online catalogus.

Back To Top