Ga naar hoofdinhoud

volg ons op:  

Bekijk het menu  

Ogen tekortkomen. Bij het Stadhuismuseum wisselen de tentoonstellingen elkaar af. Kijk hier voor het actuele overzicht.

/// ZEEUWSE KUNSTKRING ///
Stad, land en water

‘Stad, land en water’ is de titel van de eerste expositie van de Zeeuwse Kunstkring in het Stadhuismuseum Zierikzee. Heel toepasselijk voor een presentatie van werken van kunstenaars die zich met hun vereniging een eigen plaats in het Zeeuwse culturele klimaat hebben verworven. Na jaren is de Zeeuwse Kunstkring weer eens terug op Schouwen-Duiveland. Voor het Stadhuismuseum Zierikzee, het museum dat de gemeentelijke collectie beheert, behoud, onderzoekt en presenteert, is het een hele eer om ditmaal platform te mogen zijn voor het werk van de leden van de Kring. Tegelijk is deze presentatie heel passend in een museum dat zich bezighoudt met het thema ‘stad, land en water’. Deze groepsexpositie is te zien van 16 september 2017 tot en met 5 november 2017.

Zeeuwse Kunstkring
De Zeeuwse Kunstkring (ZKK) is in 1958 opgericht en heeft een eigen plaats in het Zeeuwse culturele klimaat. De ZKK is een vereniging van kunstenaars met leden uit de gehele provincie Zeeland. De leden werken vanuit verschillende disciplines: tekenen en schilderen, beeldhouwen, keramische – en grafische vormgeving, textiel en fotografie en hebben als gemeenschappelijk belang om hun werk binnen en buiten Zeeland te promoten en te presenteren. Zij exposeren individueel of met collega’s binnen en buiten de provincie. In de groepsexpositie in het Stadhuismuseum is werk te zien van Els van Baarle, Cobi Boone, Miems van Citters, Anneke Coppoolse, Saskia Eggink, Ben Game, Frans Kegels, Jan Kettelerij, Hans Oosterom, Glenn Priester, Evelien Verhulst en Goos Verwoest. Vanwege de diverse disciplines en kunststromingen die in de werken zijn terug te vinden is er voor ieder wat wils te zien en te beleven.

Activiteiten: Digitaal creëren
Bij de groepsexpositie ‘Stad, land en water’ worden een aantal activiteiten georganiseerd om verdieping te bieden aan de geïnteresseerde toeschouwer. Op 1 oktober 2017 geeft Hans Oosterom de lezing Digitaal creëren. Oosterom zal ingaan op het geluk en de voordelen van het kunstenaarschap in de 21ste eeuw. Hij gaat in op de technieken en materialen die kunstenaars vroeger ter beschikking hadden zoals, tempera en olieverf. Vervolgens maakt hij de vergelijking met het heden. Wat doen de nieuwe technieken met onze hedendaagse kunstwerken?
Hans Oosterom is beeldend kunstenaar. Hij prijst zich dagelijks gelukkig met het feit dat hij kunstenaar is in de 21ste eeuw. Hij werkt met zijn palet aan programma’s, filters en instellingen naar een eindbeeld. Een complex en vaak langdurig proces dat ruimte biedt voor toevalligheden, verrassingen en cadeautjes in de vorm van verrassende nieuwe vormen of kleurschakeringen. Echt klaar is het pas wanneer het beeld met vaak intense pigmenten aan een hoogwaardig vel papier of een plaat aluminium is toevertrouwd. Die beelden zijn soms kleurrijk en flamboyant maar vaak ook ingetogen en minimalistisch. Af en toe is het fijn om een klassiek portret uit te werken.

De voordracht van Hans Oosterom is op 1 oktober van 15.00 – 17.00 uur en kost € 3,50 (inclusief toegang expositie, exclusief toegang tot de rest van het Stadhuismuseum). Houdt de website in de gaten voor de overige activiteiten en workshops.

Back To Top