Ga naar hoofdinhoud

volg ons op:  

Bekijk het menu  

Ogen tekortkomen. Bij het Stadhuismuseum wisselen de tentoonstellingen elkaar af. Kijk hier voor het actuele overzicht.

/// AANWINSTEN 2017 ///

Een selectie uit de nieuwe objecten

De tentoonstelling Aanwinsten 2017 in het Stadhuismuseum in Zierikzee toont een selectie uit de aanwinsten van het afgelopen jaar van het Gemeentearchief Schouwen-Duiveland en van het Stadhuismuseum. Eerdere tentoonstellingen over aanwinsten waren een groot succes. Daarom heeft het Stadhuismuseum Zierikzee ook dit jaar weer samen met het Gemeentearchief Schouwen-Duiveland een selectie gemaakt van de meeste bijzondere aanwinsten. Er worden schilderijen, etsen en foto’s getoond. Maar ook zilver, een scheepsmodel en geneeskundige instrumenten. De tentoonstelling is te zien van 17 maart tot en met 19 augustus 2018. Bij de tentoonstelling wordt een boekje uitgegeven met daarin korte verhalen en/of anekdotes over de getoonde objecten.

De expositie neemt bezoekers mee op een reis door de tijd. Prehistorische fossielen uit de Oosterschelde, een bijzonder zeventiende-eeuws rouwbord van de Zierikzeese regent Marinus Stavenisse, een achttiende-eeuwse kaart van Schouwen-Duiveland en moderne grafische kunst van Saskia Eggink-du Burck, er  is van alles te bewonderen.
Belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van Schouwen-Duiveland worden belicht, zoals de nachtelijke tocht van de Spanjaarden door het Zijpe in 1575, maar ook ingrijpende periodes zoals de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. De objecten voeren de bezoeker mee langs Zierikzeese monumenten, naar oude boerderijen in Dreischor en Ouwerkerk en zelfs naar de Openbare Lagere School in Haamstede.

Back To Top